Obce na triedení šetria, obyvatelia nie - Kováč, Ján
Náklady na triedený zber odpadov prebrali výrobcovia. Na samosprávach zostali len náklady spojené so zmesovým odpadom. Podiel triedeného zberu výrazne nestúpa. O druhotné suroviny sa majú postarať firmy, ktoré ich vyslali do obehu. Nároky na spracovanie odpadu sa budú naďalej zvyšovať. Inštitúcie EÚ diskutujú o prísnejších cieľoch. Hlavným zámerom je čoraz viac recyklovať a menej odpadu posielať na skládky. Prechod na tzv. obehovú ekonomiku robí Slovensku vážne problémy.