Usage of social life cycle assessment in context of coporate social responsibility - Bednaříková, Marie
Social Life Cycle Assessment (S - LCA) je nástroj/metóda, ktorá umožňuje komplexné posúdenie dopadov životného cyklu produktu, a to so zameraním sa na sociálnu oblasť. Sociálne dopady na ľudí v životnom cykle produktu a správanie firiem zapojených do výrobného reťazca a taktiež spôsob, akým firmy organizujú a riadia svoje podnikanie.