Employment shares by skill level and offshoring intensities: evidence for selected Slovak Industry - Ďurčová, Júlia
Otvorenosť slovenskej ekonomiky ako aj jej zvyšujúca sa účasť na medzinárodnom výrobnom procese nastoľuje otázky vplyvu na domácu zamestnanosť. Analýza zmien štruktúry pracovnej sily v dôsledku zvyšujúcej sa účasti slovenskej ekonomiky na globálnych hodnotových reťazcoch. Vzťah medzi medzinárodným offshoringom, domácim outsourcingom a štruktúrou pracovnej sily vo vybranom priemyselnom odvetví.