Pracovat v Česku? Pro Slováky stále méně atrakivní
Slováci sú v Česku najpočetnejšou národnostnou menšinou. Mnoho Slovákov sa v minulosti presťahovalo do Čiech za prácou, trend sa ale mení. Slováci už väčšinou nemajú záujem pracovať v Čechách, smerujú viac na západ, kde je to pre nich ekonomicky zaujímavé. Odbory, ktoré sú v Česku žiadané. Chýbajú ľudia do výroby.