Mobile phone location data: new challenges for geodemographic research - Pospíšilová, Lucie
Zvýšená mobilita a jej formy spolu s nástupom nových technológií zmenili v posledných desaťročiach vzorky časopriestorového správania sa ľudí i spoločnosti. Možnosti a obmedzenia lokalizačných údajov z mobilných telefónov ako začiatok diskusie medzi demografmi o budúcnosti výskumu na základe údajov pochádzajúcich z nových technológií. Rozloženie obyvateľstva a denné rytmy podľa lokalizačných údajov z mobilných telefónov na príklade z Prahy.