Porovnanie podnikateľského prostredia krajín V4 na základe vybraných indexov - Karelová, Klaudia
Prvky a charakteristické  črty podnikateľského prostredia štyroch ekonomík Vyšehradskej skupiny, Českej republiky, Maďarska, Slovenskej a Poľskej republiky. Komplexná analýza politík, ekonomických, kultúrnych a inštituciálnych podmienok bola vykonaná na základe šiestich vybraných svetových indexov, ktoré sa zaoberajú predovšetkým oblasťou podnikania, korupcie, konkurencieschopnosti a ekonomickej slobody. Tri metódy zistenia výsledkov výskumu, t. j. ktorá krajina ponúka najvýhodnejšie podmienky pre svojich podnikateľov a spoločnosti.