[Migrace a (i)migranti v Česku: Kdo jsme, odkud přícházíme, kam jdeme?] - Blažek, Jan
Recenzia na monografiu Dušana Drbohlava a kolektívu autorov z Prírodovedeckej fakulty Karlovej univerzity. Kniha ponúka bližšie pochopenie fenoménu migrácie a integrácie cudzincov v českom a širšom stredoeurópskom kontexte. Jadrom výskumu je konštatovanie, že pomerne úspešne sa transformujúce krajiny strednej Európy budú prechádzať podobnou migračnou trajektóriou, akou prešli krajiny južnej Európy v tretej štvrtine 20. storočia.