Klimatologické zhodnotenie roka 2016 na Slovensku - Pecho, Jozef
Rok 2016 ako celok bol na Slovensku až minoriadne teplý a veľmi bohatý na atmosférické zrážky. Boli zaznamenané viaceré prípady s veľmi vysokými dennými a viacdennými úhrnmi zrážok. Dve výraznejšie vlny horúčav (jún, september). Ďalšie poveternostné anomálie - mrazy (apríl), relatívne skorý nástup snehovej pokrývky (október - severné Slovnsko).