Development-induced displacement: the case of Chinese investment in Africa - Hlavová, Natália, 1991-
Téma vysídlenia spôsobeného rozvojom v rámci debaty o migrácii a súčasný stav jej pokrytia vedeckým výskumom. Historické príklady vysídlenia spôsobeného rozvojom v Číne a v Afrike podľa štúdií relevantných autorov. Príklady vysídlenia spôsobeného rozvojom v Afrike v dôsledku investičných projektov financovaných Čínou.