Podpora sociálnych inovácií v programoch EÚ - Bukovová, Sylvia, 1959-
Dopady krízy na občanov EÚ. Východisko z tejto situácie predstavujú integrované "balíky" opatrení a podpôr umožňujúcich presadenie a realizáciu sociálnych inovácií. EaSI – Program EÚ v oblasti zamestnanosti a sociálnej inovácie. ESF – Európsky sociálny fond a jeho ciele na roky 2014-2020. Ďalšie iniciatívy EÚ na podporu zamestnanosti. Európsky fond regionálneho rozvoja. Kohézny fond. Európsky nástroj mikrofinancovania Progress. Úvery pre malé podniky so zárukou EÚ. Európsky fond na prispôsobenie sa globalizácii (EGF). Fond európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby (FEAD).