Význam družstiev v rámci sociálnej ekonómie a trvaloudržateľného rozvoja - Gajdová, Denisa, 1977-
Družstevné podniky ako nástroj sociálnej ekonómie počas krízy. Družstvá v ich rôznych odvetviach a typológiách sa zdajú byť silnejšie a odolnejšie počas období kríz v porovnaní s konvenčnými typmi podnikov. Krajiny s celkovým ročným obratom družstiev nad 100 miliónov USD. Podstata trvaloudržateľného úspechu družstevných podnikov. Zamestnanecké družstvá, sociálne družstva a iné typy zamestnancami vlastnených podnikov. Družstevné princípy a ich vplyv na družstvo a spoločnosť, ich význam pre trvalo udržateľný rozvoj.