Spoločenská zodpovednosť a etika znalca - Kubica, Milan, 1958-
Profesijná etika a spoločenská zodpovednosť je v súčasnosti považovaná za prudko sa rozvíjajúcu disciplínu. Profesijná etika je odvetvie etiky, ktorého predmetom je systém noriem upravujúcich povinnosti odborníka ku klientovi, verejnosti, k súdu a k profesijným kolegom. Etika znalca, etický kódex znalca. Článok by mal byť podnetom pre diskusiu medzi kompetentnými orgánmi, združeniami a znalcami o zostavení a prijatí etického kódexu znalcov, ktorý do dnešnej doby v znaleckej praxi chýba.