Úspešnosť a efektívnosť sociálnych inovácií - Rybárová, Daniela, 1967-
Za sociálne inovácie považujeme nové riešenia (produkty, služby, modely, trhy, procesy a pod.), ktoré zároveň napĺňajú nejakú spoločenskú potrebu (efektívnejším spôsobom ako existujúce riešenia) a vedú k novým alebo zlepšeným schopnostiam a vzťahom a lepšiemu využívaniu majetku a zdrojov. Inovácie podľa viacerých definícií. Úspešnosť a efektívnosť inovácií. Posudzovanie inovačných príležitostí. Tri základné piliere spoločensky zodpovedných inovácií podnikania. Posudzovanie sociálnych inovácií. Inovačný manažment produktu a spoločensky zodpovedné podnikanie pri aplikovaní princípov trvalo udržateľného rozvoja.