Mergers & acquisitions in the European Union acquisition activity analysis - Mackenzie, Iveta
Štúdia zaoberajúca sa výskumom akvizičnej aktivity potvrdzuje dlhodobý rastový trend počtu transakcií v regiónoch s trhovou ekonomikou, a to vždy v určitých vlnách. Historicky bolo zaznamenaných sedem akvizičných vĺn. Prvé tri prebiehali na americkom kontinente ďalšie potom v Európe, Ázii, Austrálii. Každá z týchto vĺn mala svoje špecifiká a rôzny priebeh.