Transfer technológií a zakladanie spin-off firiem - Kubica, Milan, 1958-
Pozitívne efekty vzniku start-up a spin-off firiem nie sú na Slovensku zatiaľ bežne zaužívané, ale v zahraničí tvoria akcelerátor rozvoja investícií do výskumu a vývoja, pričom predstavujú nástroj pre komercializáciu vyvíjaných riešení a technológií. Efektívna spolupráca vedeckovýskumných inštitúcií a podnikateľského sektora je nesporne jedným zo základných predpokladov ekonomického rastu.