Aktuálny vývoj v patentovaní vynálezov s ohľadom na trasfer práv formou licencovania - Uhliar, Miroslav, 1981-
Licencovanie ako prostriedok transferu patentov prináša okrem možných benefitov aj viaceré výzvy. Náročnosť odhadu budúcich prínosov z patentu a stanovenie výšky licenčných poplatkov. Zostavenie licenčnej zmluvy a služby skúsených odborníkov. Definovanie základných pojmov duševné vlastníctvo, vynález a patent.