Priame zahraničné investície a ich podpora zo strany štátu - teoretické východiská - Balejová, Martina, 1990-
Prehľad vybraných teoretických prístupov k problematike poskytovania investičných stimulov. Základné oblasti, ktorým sa v kontexte investičných stimulov venuje odborná teória a literatúra: problematika ich efektivity; problematika redistribúcie kapitálu a problematika životného prostredia. Vybrané modely posudzovania efektivity investičných stimulov.