Mezanínové financovanie – hybridná forma financovania podnikov - Strižencová, Michaela
Hybridné formy financovania predstavujú kombináciu určitých vlastností vlastných a cudzích zdrojov v rámci jedného konkrétneho nástroja. Hybridné nástroje ako atraktívna forma financovania, využiteľná napríklad v prípade plánovaného ďalšieho rastu, posilnenia kapitálovej štruktúry, prípadne reštrukturalizácie podniku.