Socio-ecological and economic elements of adaptation measures - Černota, Mikuláš, 1979-
Analýza rôznych elemetov adaptačných opatrení v globálnom meradle v rámci hospodárenia s prírodnými zdrojmi. Klimatické zmeny sú vnímané ako multiplikátory existujúcich environmentálnych činiteľov, takže socioekonomická ako aj ekologická analýza vplyvov je potrebná pre správne rozhodovanie o opatreniach v rámci adaptačných činností. Adaptácia terestrických prírodných zdrojov je osobitne zdôraznená, s potrebou zlepšenia stavu pôdy ako spoločného a rozhodujúceho denominátora jednotlivých opatrení. Prepojenia existujúcich environmentálnych hot-spotov a následných opatrení.