Význam jazykovej kompetencie v kontexte slovensko-rakúskych interkultúrnych vzťahov - Čiefová, Michaela, 1991-
Stručná charakteristika kultúrneho profilu Slovenska a Rakúska. Pozícia nemeckého jazyka v Európe a vo svete. Prieskum o percepcii Rakúska a obyvateľov Rakúska zo strany Slovákov a ich jazykovej kompetencie v nemeckom jazyku. Porovnanie výsledkov s výsledkami štúdie Inštitútu pre verejné otázky.