Environmentálne výzvy v pohraničnej oblasti Haiti a Dominikánskej republiky - Dancáková, Ivana
Haiti a Dominikánska republika sa radia ku krajinám s najvyšším rizikom postihnutia environmentálnou katastrofou. Spoločne zdieľajú ostrov Hispaniola nachádzajúci sa v karibskom regióne, ktorý podlieha častým zemetraseniam či hurikánom. Súčasná situácia na ostrove Hispaniola. World risk index - index svetového rizika - Haiti a Dominikánska republika. Environmentálne indexy. Environmentálne výzvy Haiti a Dominikánskej republiky. Ekonomické a sociálne výzvy. Kooperácia ako riešenie situácie.