Ekonomický program populistickej radikálnej pravice a jeho premeny v čase - Dudášová, Marianna
Úspechy populistickej radikálnej pravice (PRP) sa spájajú s témami ako migrácia, bezpečnosť, kriminalita či európska integrácia. Socio-ekonomický program strán PRP, ktorý je predmetom tohto článku, je v literatúre často pokladaný za druhoradý. Problematiku autorka skúma na príklade piatich politických strán: francúzskeho Národného Frontu, Rakúskej strany slobodných, Švajčiarskej ľudovej strany, Dánskej ľudovej strany a Alternatívy pre Nemecko.