Public administration reform in Slovakia: reviewing previous structures and adopting a new model - Jacko, Tomáš, 1987-
Prehľad reformného procesu slovenskej verejnej správy a vysvetlenie základných zmien od roku 1989. Systém verejnej správy na Slovensku: štátna správa a samospráva. Fázy reformného procesu: decentralizácia a dekoncentrácia (1990-1998), regionálna decentralizácia a modernizácia (1998-2004), politizácia (2005-2012) po vstupe do EÚ (2004), reforma ESO (2012-trvá). Bližší pohľad na reformu ESO.