Ústavná konštrukcia uzatvárania medzinárodných dohôd v USA - Futó, Gilbert
Právomoc uzatvárať medzinárodné dohody patrí k jednej z najdôležitejších právomocí exekutívnej vetvy v Spojených štátoch amerických. Dominantnú úlohu v procese prijímania medzinárodných dohôd zohráva prezident Spojených štátov. Princípy teórie Nového originalizmu, ktorá je súčasťou teórií ústavnej interpretácie. Medzinárodné zmluvy a interpretačné teórie. Moderná typológia medzinárodných dohôd Spojených štátov. Proces prijímania medzinárodných dohôd a jeho konštrukcia.