Arctic indigenous peoples’ rights - Harakaľová, Dorota, 1989-
Uplatňovanie a ochrana ľudských práv pôvodných obyvateľov v Arktíde. Analýza dvoch medzinárodnoprávnych dokumentov dôležitých z pohľadu ochrany práv pôvodných obyvateľov – Dohovor Medzinárodnej organizácie práce o pôvodnom a kmeňovom obyvateľstve č. 169 z roku 1989 a Deklarácia OSN o právach pôvodných obyvateľov z roku 2007. Činnosť Arktickej rady, medzivládneho fóra, ktoré priznáva organizáciám pôvodných obyvateľov unikátny status stálych členov.