Dokumentárny akreditív a jeho aktuálnosť pri participácii Slovenska na rozvíjaní medzinárodných obchodných, peňažných a platobných vzťahov - Jančíková, Eva, 1960-
Historicko-logický pohľad na akreditív a teoretické východiská pri jeho posudzovaní. Dokumentárne akreditívy a ich použitie v medzinárodnom obchodnom financovaní. Dokumentárny akreditív a jeho postavenie v exporte SR. Akreditív a teritoriálna ako aj komoditná štruktúra exportu SR. Najvýznamnejšie partnerské krajiny podľa objemu exportu. Komoditná štruktúra exportu SR. Objem a počet transakcií zabezpečovaných akreditívmi a ich analýza.