Matematický aparát modelu HGN na meranie výkonnosti nefinančného ziskového podniku - Grell, Michal
Prezentovaný model, ktorý autori pomenovali HGN (akronym je vytvorený zo začiatočných písmen autorov modelu: Hyránek – Grell – Nagy), je súčasťou prístupov k modelovaniu výkonnosti pomocou klasických finančných pomerových ukazovateľov. Faktory, ktoré ovplyvňujú modelové výpočty. Matematický aparát modelu. Niektoré aspekty výpočtových postupov. Matematický aparát obidvoch modelov HGN1 aj HGN2 je rovnaký. Postupné zdokonaľovanie ich vecnej stránky však umožňuje aplikovať ďalšie možnosti lineárneho optimalizačného modelu.