Štrukturálne a osobné násilie v Južnej Amerike - Janubová, Barbora, 1991-
Formy násilia podľa Galtunga. Kriminalita a násilie v Južnej Amerike. Súčasná situácia v Brazílii a Kolumbii. Štrukturálne násilie. Indikátory štrukturálneho násilia.