Process tracing : zkoumání kauzality v případových studiích - Mazák, Jaromír
Metóda process tracing (PT), ktorá usiluje o poznanie kauzality v štúdiach prípadov. Táto metóda je v zahraničí obľúbená predovšetkým v politológii a vo výskume medzinárodných vzťahov, do sociológie zatiaľ veľmi neprenikla. Koncepty o ktoré sa táto metóda opiera ako sa používa, s akými dátami pracuje a aké metodologické debaty aktuálne vo svete prebiehajú.