Výskum a vývoj v svetovom hospodárstve - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Základne trendy v oblasti výskumu a vývoja vo svetovom hospodárstve. Podiel jednotlivých regiónov na výdavkoch na výskum a vývoj. Počet výskumných pracovníkov na 1000 obyvateľov, osôb. Migrácia výskumných pracovníkov. Medzinárodná technologická výmena, patentovanie. Vstup rozvojových štátov na globálny trh duševného vlastníctva.