<The> CEE banking stocks, the financial crisis and the Halloween effect - Árendáš, Peter, 1986-
Efekt Halloweenu je jednou z najznámejších kalendárnych anomálií na globálnych akciových trhoch, a to na vyspelých i rozvíjajúcich sa, vrátane regiónu Strednej a Východnej Európy (CEE). Analýza výskytu halloweenskeho efektu v regióne CEE a vplyv nedávnych ekonomických turbulencií ako finančná kríza (r. 2008) a európska dlhová kríza na tento fenomén. Analýza výnosov na akciových trhoch v zimnom období (november - apríl) a letnom období (máj - október) v rokoch 1994-2015.