Impact of dollarization on channels of monetary policy - Dráb, Ján
Historický vývoj dolarizácie v Srbsku od socializmu cez juhoslovanské hyperinflácie až po moderné inflačné cielenie. Kanály menového prenosu v Srbsku a úloha neformálnej dolarizácie; analýza pomocou štrukturálneho vektorovo autoregresného (SVAR) modelu založeného na mesačných údajoch o srbskej ekonomike v období 2005-2016.