Evropská občanská iniciativa jako nástroj rozvoje občansko - politické participace pohledem konceptu struktury politických příležitostí - Novotný, Lukáš
Problematika určitej nedôvery ako aj názory, podľa ktorých je súčasná demokracia v kríze. Súčasná politológia a sociológia v tejto súvislosti poukazuje prinajmenšom na tri dimenzie, v ktorých sa prejavujú slabiny, deficity a problémy súčasnej demokracie.