Globálne problémy ako prekážky rozvoja svetovej ekonomiky - Raneta, Leonid, 1982-
Globálne problémy a ich vplyv na štruktúru národného a svetového hospodárstva. Predpoklady vzniku globálnych problémov. Absolútna a relatívna chudoba. Kvalitatívna štruktúra: extra bohatý svet, svet ostatných a miliarda extrémnej chudoby.