Možné zmeny civilizačnej paradigmy riešenia problémov v medzinárodných vzťahoch po nástupe D. Trumpa do funkcie prezidenta USA - Škvrnda, František
Zlyhanie západnej civilizačnej paradigmy pri riešení problémov medzinárodnej bezpečnosti v 21. storočí. Možný dopad zvolenia D. Trumpa za prezidenta USA na rozvoj medzinárodných vzťahov s dôrazom na bezpečnostnú oblasť.