Symptómy krízy kultúrneho kapitálu EÚ - Zágoršeková, Marta
Kultúrny kapitál Európskej únie. Pojmy sociálny kapitál a kultúrny kapitál. Otázka kultúrneho kapitálu migrujúcej pracovnej sily. Procesy transformácie kultúrneho kapitálu EÚ vyžadujú prehodnotenie doterajších politických i ne-politických nástrojov integrácie vzhľadom na súčasný zložitý proces globálnej migrácie a osobitne imigrácie multikultúrnych sociálnych skupín do Európskej únie.