Fiscal policy and its impacts on the stock markets - Chovancová, Božena
Riešenie a odstránenie dôsledkov globálnej finančnej krízy prinieslo do centra pozornosti nástroje menovej politiky, ako sú peňažná zásoba, úrokové miery a inflačné cielenie. Vzhľadom na rast výdavkov štátneho rozpočtu v jednotlivých krajinách, ktoré vyústili do európskej dlhovej krízy, boli odložené potrebné zmeny v daňovej politike a štruktúre vládnych výdavkov. Demonštrácia pozitívnych účinkov reformy daňového systému na akciový trh z hľadiska akciových spoločností, ako aj investorov na akciových trhoch; daň z príjmu právnických osôb, daň z dividend, daň z kapitálových výnosov. Kvantifikácia vplyvu zmien štruktúry vládnych výdavkov na akciové trhy. Vplyv fiškálnej politiky na nemecký akciový trh v období 1990-2015.