Taxation of hybrid financial instruments in international context - Kubicová, Jana, 1961-
Rozvoj finančnej vedy a finančných trhov prináša množstvo nových sofistikovaných finančných nástrojov na získavanie finančných prostriedkov a financovania spoločností. Okrem klasických finančných nástrojov, ako sú bežné dlhopisy a akcie, rastie využívanie zložených a hybridných finančných nástrojov. Zneužívanie hybridných finančných nástrojov pri daňových únikoch v cezhraničnej situácii; vážne finančné ohrozenie rozpočtu vlády. Možnosti metodologických prístupov v boji proti takýmto praktikám, prehľad nedávnych a potenciálnych opatrení. Nedávne opatrenia na Slovensku.