Komparácia ohodnotenia bezpečnostných rizík z pohľadu ocenenia a ich eliminácie - Hocman, František, 1983-
Dynamickosť faktorov globálnej politiky je transformovaná s vyššou mierou variability v kontexte bezpečnostných rizík. Je ovplyvnená s vysokou mierou intenzity a tak významne, že úloha lokálnych vlád a samotných štátov sa dostáva do úzadia a v medzinárodnom kontexte sa do popredia dostávajú medzinárodné významné faktory pôsobenia cezhraničných rizík. Ohodnotenie miery rizika. Prístupy k meraniu rizika.