Behaviorálna ekonómia - Jurkovičová, Monika
Nový ekonomický prístup, ktorý vidí aj poistný trh z psychologického hľadiska. Správanie sa jednotlivcov tvoriacich dopyt a ponuku na rôznych trhoch. Hlavné objekty skúmania a ľudské správanie (behavior). Vychádzanie ekonomických vied zo správania človeka.