Determinants of Economic Growth in V4 Countries and Romania - Simionescu, Mihaela
Empirická analýza determinantov hospodárskeho rastu v krajinách V4 a Rumunska. Výsledky ukazujú, že PZI podporujú ekonomický rast vo všetkých skúmaných krajinách, okrem Slovenskej republiky. Iba v Česku výdavky na vzdelávanie ovplyvnili hospodársky rast. Výdavky na výskum a vývoj mali pozitívny vplyv v Rumunsku, Maďarsku a Česku. Závery a odporúčania pre budúci výskum.