Je rozlišovanie dvoch druhov „kresťanskej filozofie“ zmysluplné? - Hrkút, Ján
Polemika o dvoch druhoch kresťanskej filozofie, augustiniánsky a tomistický. Tomistický model predpokladá aspoň v istej fáze augustiniánsky postup. Striktné rozlíšenie dvoch typov a používanie výrazov označujúcich vzťah náboženstva a filozofie.