Strana, ktorá sa hlási k 14/88 - Leško, Marián
Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) sa na svojej webovej stránke pochválila, ako oslávila 14 marec. Niekoľkým rodinám rozdala 1488 eur. Symbolika tejto šifry. Prvá strana M. Kotlebu Slovenská pospolitosť rozpustená v roku 2006. Vyhlásenia členov ĽSNS spochybňujúce základné a nedotknuteľné hodnoty demokratickej spoločnosti. Ohrozenie, ktoré táto strana predstavuje pre ústavné zriadenie republiky, je bezprostredné a stupňuje sa.