Pacient pod dohľadom AI - Jurina, Ľuboš
Nemocnice na Slovensku začali pri liečbe rakoviny používať umelú inteligenciu. Ide o európsky primát. IBM Watson for oncology je prvou medicínskou aplikáciou, ktorá využíva umelú inteligenciu - dokáže sa učiť, hľadať súvislosti medzi získanými informáciami a znovu ich uplatniť v inom kontexte. Umelá intelitgencia dokáže informácie vytriediť za pár sekúnd a poskytnúť lekárovi len tie, ktoré sú relevantné pre daný prípad. Systém je nasadený v desiatich nemocniciach siete Svet zdravia. Otvára tiež cestu k personalizovanej medicíne.