Predikcia finančnej situácie podniku na základe bonitných a bankrotových modelov - Bartošová, Viera
V článku autorky vychádzajú z poznatkov teórie podnikových financií o predikčných metódach, stručne popisujú históriu ich vývoja, najpoužívanejšie predikčné modely, ich klasifikáciu, podstatu a systém hodnotenia. Praktická aplikácia vybraných modelov na účtovných údajoch ilustratívnej obchodnej spoločnosti.