Analysis of the consequences of the euro adoption by Slovakia in the context of geopolitical system - Kupczyk, Radoslaw
Geopolitické podmienky fungovania eurozóny. Proces prijatia spoločnej meny. Analýza slovenskej ekonomiky vo svetle teórie optimálnej menovej oblasti. Hospodárske výsledky Slovenska po prijatí eura v rokoch 2008-2013. Prijatie jednotnej meny neprinieslo drastické zvýšenie cien, vzrástol dovoz a vývoz. V rokoch 2012-2013 Slovensko malo vyjvyšší rast HDP zo všetkých skúmaných krajín.