Jednoduchá spoločnosť je ušitá pre start-upy - Kollárová, Zuzana
Okrem štyroch tradičných foriem obchodných spoločností (verejná obchodná spoločnosť, komanditná spoločnosť, spoločnosť s ručením obmedzeným, akciová spoločnosť) môžu podnikatelia rozvíjať svoje podnikanie v novej forme spoločnosti - v jednoduchej spoločnosti na akcie "j.s.a.". Jednoduchá spoločnosť má kombinovať znaky a hlavné výhody spoločnosti s ručením obmedzeným a akciovej spoločnosti. Má uľahčiť podnikanie najmä začínajúcim projektom, start-upom. Akcionári za jej záväzky neručia. Hlavné výhody podnikania formou j.s.a.