Analýza vybraných ekonomických aspektov odchodu Veľkej Británie z Európskej únie - Vravec, Ján
Problematika vystúpenia Veľkej Británie z Európskej únie, s ktorou súvisia rôzne ekonomické, sociálne a politické problémy. Pre Európsku úniu bude BREXIT znamenať významné ekonomické a politické zmeny, ktoré je zložité predvídať. V Európskej únii môže tiež vzniknúť nebezpečný precedens, pretože podľa vzoru Britov sa o odchod z únie budú usilovať aj iné krajiny. BREXIT môže významne ovplyvniť aj Slovensko a jeho ekonomiku, pretože tento proces môže so sebou priniesť spomalenie rastu hrubého domáceho produktu SR a návrat veľkej komunity Slovákov žijúcich a pracujúcich vo Veľkej Británii.