Meranie kreditného rizika korporátnych klientov - Škodová, Lenka
Dôležitosť správnej identifikácie a merania kreditného rizika v bankách na úrovni jednotlivých úverových obchodov pre klientov SME a veľké a nadnárodné spoločnosti. Podstatu tvorí používanie externých ratingov vypracovaných ratingovými agentúrami a interných ratingov zostavených na základe vnútrobankových smerníc a štandardov. Dôležitosť úverového ratingu spočíva v identifikácii finančného zdravia spoločnosti, ktorá je alebo má byť financovaná bankou, ale taktiež ho môžeme zaradiť ako indikátor.