Čo priniesli lesom novodobí páni revírov - Haluza, Ivan
Dnes lovia hlavne tí, ktorí lesy aj polia vlastnia alebo majú dosť peňazí, aby si poľovné revíry prenajali. Vytláčanie menej majetných poľovníkov nie je jediným konfliktom. Vplyvom slabšieho lovu je na Slovensku zveri oveľa viac ako donedávna a srny, jelene a diviaky spôsobujú viac dopravných nehôd. Zdá sa, že štát pri regulovaní poľovníctva pôjde cestou istého spätného zľudovenia.